NU TE TEME… când vine Isus în cetatea ta!

NTT04.24

Cu câteva zile  înainte de a ajunge pe crucea din Golgota, Isus Christos a venit în Iersualim. A fost o intrare triumfală. Un eveniment total diferit de ceea ce urma să se întâmple în următoarele zile.

Ce se întâmplă când vine Isus în cetatea Ierusalimului?

Toată cetatea se pune în mişcare. Atunci când vine Isus, întreaga cetate se pune în mişcare. E mare agitaţie. Cei care “organizează” vizita lui Isus, pun în mişcare întreaga cetate. Se face publicitate. Oamnii află că vine o persoană importantă…Învăţătorul.

O întrebare este pe buzele tuturor: Cine este Acesta? Când se aude că vine Isus, întrebarea pe buzele multora este aceasta…cine este cel care vine? De ce vine? De ce este o persoană importantă? Ce-l face atât de important? Curiozitatea este mare. Oamnii îşi dau cu părerea. Răspunsurile sunt diferite. Întrebarea însă rămâne. Oamenii nu ştiu cu adevărat cine este Isus.

Oamenii se raportează la el în mod diferit. Unii sunt pro Isus. Alţii sunt contra Isus. O a treia opinie este a celor care sunt doar nişte simpli spectatori. Nu sunt nici pro Isus nici contra Isus. Se raliază în funcţie de situaţie celor două opinii şi poziţii faţă de Isus. Unii merg înaintea Lui, aşternându-şi hainele lor şi flori, ca semn de bun venit. Alţii merg în urma lui cântând şi lăudându-I Numele. Unii îi ies în întâmpinare şi din curiozitate stau pe marginea drumului…doar să-l privească. Fariseii se sperie, pentru că Isus le dă peste cap religia lor. Preoţii se înfurie şi se gândesc cum să scape de El…pentru că le încurcă socotelile.

Ce face Isus când vine într-o cetate?

Se duce la Templu. Isus se  duce în Casa Domnului. Este locul unde se simte în largul Lui. Este locul de închinare, de părtăşie cu Tatăl. Este locul destinat jertfei. Este locul unde se vorbeşte Cuvântul Domnului. Este locul care lui Isus îi este familiar. Este locul în care este obişnuit să vorbească cuvintele Tatălui, locul unde Voia Tatălui trebuie să primeze. Şi astăzi Isus… când vine într-o cetate, vine în Casa Domnului, în bisericile noastre. Vine de fiecare dată când suntem adunaţi în Casa Lui. Este locul unde El vine să se întâlnească cu cei ce alcătuiesc Biserica Lui şi care se adună într-o casă de rugăciune. Dar oare ce face Isus când vine în Casa Lui?

Face ordine în Templu. Odată ajuns în Casa Domnului, Isus este preocupat de ceea ce găseşte acolo. O Casă a Domnului în care se făcea comeţ. O Casă a Domnului privatizată. O Casă a Domnului în care cei care o administrau aveau propriile lor interese. Erau preocupaţi să-şi pună în valoare ideile lor novatoare şi uite aşa au făcut o mică “fermă” de miei vrednici de jertfit şi o “casă de schimb valutar” cu monedă proprie. Şi când vine Isus în Templu şi vede ce a ajuns acesta, are o singură expresie pe buze: aţi făcut din Casa Mea o peşteră de tâlhari. E momentul când Isus face ordine, momentul când ia biciul şi-i scoate afară pe toţi ceia care au transformat Casa Domnului dintr-o casă de rugăciune într-o peşteră de tâlhari. Isus vine şi astăzi în Casa Lui şi uneroi găseşte aceiaş situaţie ca şi cea din Templul de la Ierusalim. Biserici preocupate doar de programele şi imaginea lor. Biserici preocupate doar de afacerile lor. Biserici transformate în corporaţii, în care o mână de oameni mânaţi de interese doar de ei ştiute…manipulează şi gestionează lucrurile după bunul plac. Biserici în care ipocrizia a luat locul închinării. Biserici devenite doar nişte producătoare şi consumatoare de programe, în care rugăciunea este o cenuşăreasă bâlbăită ascunsă undeva printre întâlnirile lor periodice. Nu te teme când vine Isus şi găseşte starea asta într-o casă de rugăciune.Face El ordine. Când? Asta e problema Lui. Graficul “ curăţeniei” îl stabileşte El şi nu comitetul bisericii.

Restaurează rolul Templului. După ce face ordine în Templu, după ce alungă şi scoate afară tot ce întinează casa Lui, Isus o restaurează . Numai Isus poate face o asemenea curăţenie. Numai Isus poate reda Casei Lui rolul pe care-l are. Preoţii şi slujbaşii de la Templu n-ar fi putut face asta, pentru că erau toţi implicaţi în vreun fel în pervertirea Casei Domnului. Când Isus vine într-o biserică locală şi face ordine, El ştie cum s-o facă. Şi după ce face ordine, Isus e singurul care poate restaura acea “ Casă de rugăciune”. Şi când face El restaurarea…nu are nevoie nici de pastori, nici de diaconi, nici de membrii comitetului şi nici de liderii de grup mic. El are felul Lui de-a produce restaurarea Casei de rugăciune, după o curăţenie totală. Nu te teme când face Isus curăţenie în Casa de rugăciune în care te închini tu. El are şi puterea să restaureze acea Casă de rugăciune. El poate schimba oameni şi pastori şi comitete. El este Capul Bisericii şi face ce vrea în Casa Lui.

Vindecă orbii şi şchiopii. Când a ajuns în Templu, Isus s-a preocupat de vindecarea celor bolnavi. Le-a vindecat trupul şi sufletul. Oamenii cu probleme au fost întotdeauna obiectivul lui Isus. În Casa Domnului este locul cel mai potrivit în care El se atinge de oamenii cu probleme de sănătate trupească şi sufletească. Casa Domnului este locul unde oamenii vin să capete vindecare. Şi astăzi cei care vin în casa Domnului au nevoie să fie vindecaţi în primul rând de cea mai gravă problemă a lor: păcatul. Casa Domnului este “un spital” unde oamenii vin să fie vindecaţi. Isus face această lucrare şi astăzi. O face însă numai după ce scoate afară tot ce nu-L onorează pe El în Casa Lui. Nu te teme să vii cu problema ta la casa Domnului… Isus este gata să-ţi ofere vindecare!

Apreciază închinarea adevărată. Copiii care erau în Templu strigau şi cântau “ Osana”. Preoţii erau oarecum dernajaţi de ceea ce strigau copiii. Probabil erau deranjaţi de cântările copiilor, care poate erau un pic simpliste, fără o orchestră care să-i susţină. Probabil preoţii se gândeau… ce o să creadă Isus când aude nişte copii care mai mult strigă decât cântă? Isus însă apreciază mult modul lor sincer de închinare. Isus punctează importanţa laudei adusă Domnului dintr-o inimă sinceră, într-un mod simplu dar plin de profunzime. Când vine Isus în bisericile noastre astăzi, sunt convins că apreciază mult închianrea sinceră şi simplă a copiilor, tinerilor, fraţilor şi surorilor. Nu un cor, cu o orchestră şi nu un band fac ca închinarea să fie bine primită de Isus. Inchinarea are de-a face cu starea inimii închinătorilor. Isus apreciază închinarea ce vine dintr-o inimă curată şi sinceră. Când închinarea este în felul acesta, pentru El chiar nu contează dacă instrumentul tău este perfect acordat. Nu te teme să te închini Domnului aşa cum au făcut-o copiii în Templul din Ierusalim, în sinceritate şi simplitate. Domnul apreciază modul acesta de închinare.

Nu te teme când Isus vizitează cetatea în care locuieşti şi biserica în care te închini. El vine să facă ordine. El vine să redea bisericii rolul ei. El vine să schimbe vieţi. El vine să se bucure de acea închinare sinceră, simplă şi din toată inima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.