Cine ți-a spus că ești gol?

Este o întrebare pe care Dumnezeu i-o adresează lui Adam, în contextul întâlnirii zilnice dintre ei, în grădina Edenului.

Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Lui. L-a creat pe Adam din țărână, suflându în el duh de viață. Apoi, a decupat o parte din coasta lui Adam și-a făcut-o pe Eva să fie un ajutor potrivit pentru acesta. I-a așezat Dumnezeu în grădina minunată a Edenului. Le-a spus să o îngrijească și să o păzească. Le-a permis și i-a încurajat să mănânce din toți pomii din grădină cu o singură excepție. I-a avertizat că în ziua în care vor mânca din pomul cunoașterii binelui și răului …vor muri.

Adam și Eva lucrau și se plimbau prin grădină goi și nu erau deloc afectați de această ipostază a lor. Într-o zi, un intrus a pătruns pe teritoriul Edenului și a intrat într-un dialog cu Eva. Un dialog în care acesta a pus la îndoială porunca pe care Dumnezeu le-a dat-o. A încercat s-o convingă pe Eva, că în fapt Dumnezeu prin această interdicție vrea să-i oprească să nu ajungă ca El, cunoscând binele și răul. Intrusul acesta, a știut cum s-o manipuleze pe Eva ca aceasta să-și dorească să mănânce din fructul interzis. Punct ochit…punct lovit! Eva a mâncat și i-a dat și lui Adam. A mâncat și Adam, probabil fără să întrebe: Dar cu ce ocazie Eva? …Dumnezeu ne-a zis să nu mâncăm din roadele acestui pom!    

Deodată li s-au deschis ochii și Adam și Eva au constatat că sunt goi. I-a apucat rușinea. Au încercat să rezolve problema așa cum încearcă în general oamenii atunci când o fac lată. Din grădinari s-au transformat în creatori vestimentari. Și-au făcut haine din frunze de smochin ca să-și acopere goliciunea. Cu toate că și-au acoperit goliciunea … s-au ascuns de Dumnezeu atunci când El a venit în răcoarea dimineții să se întâlnească cu ei. Probabil ca Dumnezeu a fost surprins să nu-i găsească, i-a căutat, i-a strigat. Adam și Eva nu au putut să rămână la nesfârșit în ascunzătoarea lor și… i-au răspuns lui Dumnezeu. Au motivat absența de la întâlnirea de dimineață cu Dumnezeu de faptul că sunt goi, le este rușine și frică să se prezinte în felul acesta. In acest context Dumnezeu îl întreabă pe Adam: cine ți-a spus că ești gol?

Interesant…Adam nu răspunde la întrebare ci caută scuze, dezvinovățiri, vinovați de serviciu pentru starea în care a ajuns. Nu i-a spus nimeni că-i gol. A constatat el și consoarta lui atunci când li s-au deschis ochii, după ce au încălcat porunca lui Dumnezeu.

Poate ești și tu în situația lui Adam. Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că ești gol și ți-e rușine. 

Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că un coleg ți-a spus că n-ai nicio valoare și te simți gol. 

Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că o soră cu care te-ai întâlnit pe stradă ți-a spus că ești cam dezgolit îmbrăcată. 

Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că unul din părinți ți-a spus că nu ești bun de nimic și te simți un nimeni golit de semnificație. 

Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că unul din prietenii tăi a văzut falimentul tău într-un domeniu din viața ta și simți un gol lăuntric. 

Te ascunzi de părtășia cu Dumnezeu pentru că un frate din biserică ți-a spus că ești dintr-o generație expirată și slujirea ta n-are nicio valoare pentru că nu ține pasul cu mersul vremii actuale. 

Colegul, sora, părintele, prietenul ori fratele din biserică pot spune multe lucruri despre tine, lucruri ce pot fi , în parte mai mică sau mare, realități ori evidențe. 

Tu fugi de părtășia de dimineață cu Domnul pentru că ești gol. 

Cine ți-a spus că ești gol? Niciunul din cei enumerați mai sus nu pot spune cu certitudine despre tine că ești gol. 

Adam și Eva  au constatat ei că sunt goi… după ce au încălcat porunca lui Dumnezeu ascultând de diavolul, șarpele cel vechi,  ce s-a furișat în grădină.

Ție…Cine ți-a spus că ești gol? 

Numai conștiința ta cercetată de Duhul lui Dumnezeu în lumina Cuvântului lui Dumnezeu poate identifica goliciunea ta. 

Conștiința ta este capacitatea pe care Dumnezeu ți-a dat-o pentru ați autoevalua viața după standardul Lui. Și dacă faci o asemenea evaluare vei constata singur dacă ești gol. 

Conștiința ta este cea care poate depune o mărturie fidelă despre cât Cuvânt este în inima ta și cum te ajută El să-ți apreciezi faptele în raport cu Dumnezeu și cu semenii. Numai în măsura în care îți așezi viața în lumina Logosului vei identifica păcatul din viața ta și vedea deslușit dacă ești gol și de ce ești gol. 

Conștiința ta este cea care poate face analiza documentată, în baza unui sistem de valori, sistem determinat de maturitate ori imaturitate spirituală. Pe măsură ce te maturizezi în credință și încerci să pășești cu decență și sfințenie pe Calea îngustă, Christos va genera în viața ta un sistem de valori a căror indicatori te vor ajuta să înțelegi dacă ești gol, de ce ești gol și cât ești de gol.

Nu uita : conștiința ta este aceea care verifică, cel mai fidel,  integritatea inimii tale, a minții tale, a sentimentelor tale și a deciziilor tale în raport cu Voia lui Dumnezeu cea bună plăcută și desăvârșită.

Te ascunzi de Dumnezeu. Fugi de părtășia dulce a dimineții cu Domnul…pe motiv că ești gol. 

Cine ți-a spus că ești gol? 
Dacă ți-au spus unii sau alții că ești gol… ia cu rezervă afirmațiile lor. Dar dacă conștiința ta ți-a spus…ia aminte la aceasta. Ascultă-ți glasul conștiinței…că știe ea ce spune!


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.