NU TE TEME… Domnul are putere să oprească furtuna!

NTT04.25

Furtunile sunt realităţi cu care ne confruntăm fiecare. O boală necruţătoare… stârneşte furtună în trupul nostru. Un faliment în afaceri… stârneşte furtună în buzunarele noastre. Un eşec sentimental… stârneşte furtună în sentimentele noastre. Un păcat…stârneşte furtună în sufletele noastre. Un divorţ…stârneşte furtună în familia noastră. Sunt multe aspecte care genereză furtuni în viaţa noastră. Nu este deloc simplu să facem faţă furtunilor. Este aproape imposibil să învingem furtunile prin propriile noastre acţiuni. Avem nevoie de ajutor. Singurul care poate opri orice furtună din viaţa noastră este Dumnezeu. Nu te teme să apelezi la El… atunci când treci printr-o furtună !

Ce poate face Dumnezeu când eşti în furtună ?

Dumnezeu poate interveni în furtună. Când bate vântul şi zgâlţâie corabia vieţii tale, începi să tremuri şi să priveşti cu groază fiecare pală ce bate asupra ta. Când doctorul îţi descoperă o boală, momentul când îţi comunică acel lucru , este o pală de vânt care izbeşte puternic în viaţa ta. Fiecare examen şi analiză medicală care urmează sunt lovituri succesive ale vântului. Le simţi şi te îngrozesc. Când vântul bate puternic şi constant, nu te teme să strigi către Domnul. Cheamă-l în ajutorul tău ! Când vine El, ceartă vânturile. Intervenţia Domnului în furtuna prin care treci, schimbă starea ta de spirit şi mai ales datele problemei. Nu mai eşti singur. Nu faci singur faţă loviturilor puternice ale vântului pe care-l aduce acea boală în viaţa ta. El îţi dă putere în acea furtună.

Dumnezeu poate îmblânzi furtuna. Uneori furtuna se dezlănţuie asupra ta este  precum valurile mării care lovesc înfuriate ţărmul. Eşti într-un moment delicat în afacerile tale. Constaţi că, rând pe rând, afacerile pe care le ai… ajung la faliment. Îţi vezi economiile spulberate şi te apucă groaza zilei de mâine. Te gândeşti cu ce-ţi vei creşte copii. Te gândeşti din ce vei trăi. Te gândeşti cum vei acoperi pierderile consistente. Nu te teme când treci printr-o asemenea furtună, strigă către Domnul ! El are puterea să îmblânzească acea furtună din viaţa ta. Nu te aştepta să-ţi redea gloria din afacerile tale. Nu te aştepta să-ţi umple conturile de bani. Să ştii însă că El poate să-ţi ofere pâinea cea de zi cu zi, ţie şi casei tale. El poate îmblânzi furtuna financiară ce s-a năpustit asupra ta.

Dumnezeu poate potoli furtuna. Uneori se stârneşte furtuna în casa ta. Nu mai ajungi la consens cu partenerul de viaţă. Vă certaţi din orice. Fiecare întâlnire dintre voi stârneşte furtuna. Cuvintele voastre sunt precum urletul mării înfuriate. Ajungeţi la momentul în care rostiţi cuvântul …divorţ. Teribilă furtună. Psihologii şi pastorii nu vă mai pot ajuta. Când ajungi într-un asemenea moment… apelează la Domnul. Cheamă-l acolo cu tine în furtună ! El ştie să certe vânturile care produc furtuna, El ştie să potolească valurile care s-au ridicat. El poate potoli conflictul dintre tine şi partenerul de viaţă. Nu te teme să-l chemi pe El în furtuna prin care treci în viaţa de cuplu !

Dumnezeu poate elimina cauza furtunii. Sunt păcate pe care odată ce le săvârşim produc furtuni teribile în viaţa noastră. Un furt descoperit produce furtună. Urmează anchete, judecată şi consecinţe. Un adulter produce furtuni în viaţa noastră şi a celor din anturajul nostru. O viaţă trăită în minciună produce furtuni în viaţa noastră. Orice păcat produce furtună în viaţa noastră. O neascultare de Dumnezeu produce furtună în viaţa noastră. Aduceţi-vă aminte de Iona, care n-a ascultat de Dumnezeu să se ducă la Ninive. S-a încăpăţânat şi a plecat cu corabia la Tars. În fapt a păcătuit. De unde ştim ? Aceasta a fost concluzia la care au ajuns cei ce călătoreau cu el spre Tars. Păcatul unuia afectează întreaga comunitate din care el face parte ( familia, biserica, etc). Dacă îl chemi pe Domnul în ajutor în asemenea momente, El poate elimina cauza furtunii. Ce a făcut cu Iona ? A îngăduit să fie aruncat de corăbieri în mare. Ce s-a întâmplat ? S-a oprit furtuna. Nu te teme să apelezi la Domnul când treci printr-o asemeena furtună. Pregăteşte-te însă de ceea ce urmează. Domnul va elimina cauza acelei furtuni. S-ar putea să fie dureroasă acea eliminare, dar e singura soluţie.

Dumnezeu poate aduce liniştea. Câtă linişte au avut cei din corabia ce se îndrepta spre Tars, după ce Iona a fost aruncat în mare. Câtă linişte au avut în corabie ucenicii, după ce Isus a certat vânturile şi valurile. Câtă linişte este în casa ta, după ce tu şi soţia ta aţi fost eliberaţi de lucrurile care v-au dus în pragul divorţului. Când Dumnezeu intervine în oricare din furtunile din viaţa ta, se produce acea stare de linişte. Liniştea pe care o aduce Dumnezeu îţi ofereă pace lăuntrică şi siguranţa că eşti pe mâini bune. Nu te teme în orice furtună… să alergi la Domnul ! Ascultă-i îndemnul ! Urmează-i povaţa ! Lasă-L să intervină aşa cum ştie El ! Bucură-te de liniştea pe care numai El o poate aduce în furtuna ta !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.