NU TE TEME…dă problema ta Domnului!

NTT01.29

Omul consideră (adesea) că tot ceea ce face el este bine. Că modul în care îşi gândeşte viaţa din perspectiva lui este bun şi deciziile pe care le ia sunt corecte. Din păcate acesta este tiparul omului lumii acesteia, care trăieşte cu convingerea că toate căile lui sunt curate şi demne de luat în considerare. El îşi pune nădejdea în capacitatea lui de a decide. Şi atunci când apar problemele se constată că intră într-o agitaţie, o teamă, o frică şi o îngrijorare profundă. Duhul din el se frânge. Ideile lui nu-i mai aduc linişte şi pace ci îl cufundă într-o şi mai adâncă groapă a îngrijorărilor. De ce? Pentru că nu poate face faţă singur problemelor. Pe de altă parte, omul care s-a întâlnit cu Christos ţine cont că există un Dumnezeu deasupra tututor. Şi Dumnezeu poate să cerceteze „duhul” de care eşti mânat să faci un anumit lucru într-o anumită situaţie. De aceea, creştinul, omul care s-a întâlnit cu Dumnezeu în Christos… NU TREBUIE SĂ SE TEAMĂ şi NICI SĂ SE ÎNGRIJOREZE de nimic din ceea ce întâlneşte în cale.

Se pune însă o întrebare (aparent) simplă: ce fel de probleme întâlneşte creştinul în umblarea de zi cu zi?  Răspunsul în primă fază pare simplu: acelaşi gen de probleme ca oricare om. Sunt probleme de ordin fizic cu care te poţi confrunta. Poate ai o constituţie fizică mai slabă, oboseşti repede, bolile se aşează uşor în trupul tău sau poate ai o infirmitate . Sunt probleme materiale cu care te confrunţi. Poate trăieşti într-o zonă cu o rată de şomaj mare, nu ai un loc de muncă stabil, trăieşti doar dintr-o indemnizaţie pe care ţi-o dă statul… ca urmare a statutului ce l-ai dobândit. Sunt probleme morale cu care te confrunţi. Părinţii soţiei tale, spre exemplu, de ani de zile folosesc via pe care ţi-au dat-o în administrare, ca să facă vin şi tu eşti pus într-o situaţie confuză. Sunt probleme de ordin spiritual. Poate relaţia ta cu biserica, participarea ta la viaţa spirituală a trupului lui Christos este afectată de slujba ta sau …de obiceiul de a sta mai mult pe acasă duminica decât la Casa Domnului. Sunt probleme în viaţa ta de familie. Mai mereu ai certuri cu soţia pe anumite teme şi nu reuşeşti să-ţi stăpâneştii copiii care au cam luat-o razna. Sunt probleme în viaţa ta profesională. A venit un şef nou căruia nu-i mai intri în graţii, care ţi-a luat nişte drepturi pe care le-ai avut şi… fiecare zi de lucru devine o povară. Sunt probleme cu care te confrunţi în comunitatea ta. Prietenii pe care i-ai avut  i-ai pierdut petru că ai devenit prea bogat şi nu te mai simţi în largul tău cu toţi sărăntocii. Sau poate cei din anturajul tău au urcat pe scara socială, sunt bogaţi şi pe tine te desconsideră. Nu de puţine ori toate aceste probleme conduc la îngrijorare şi provoacă teamă.

Ce poţi face ca teama şi îngrijorarea să nu te cuprindă?  Nu uita al cui fiu eşti tu. Nu uita că Dumnezeu este Tatăl tău şi Christos fratele tău mai mare. Sunt trei lucruri importante pe care le poţi face în acţiunea ta. Trei lucruri care pot alunga teama şi îngrijorarea ce bate la uşa ta prin problemele cu care te confrunţi. Primul lucru pe care-l poţi face este să aduci înaintea lui Dumnezeu problema cu care te confrunţi. Al doilea lucru pe care-l poţi face este să încredinţezi în Mâna lui Dumnezeu problema cu care te confrunţi. Al treilea lucru pe care-l poţi face este să arunci asupra Lui toate îngrijorările şi temerile tale cu privire la acea problemă. Toate aceste trei posibilităţi sunt la îndemâna ta. Nu ezita…foloseşte-le!

Cum să procedezi? Cum să le aduci înaintea lui Dumnezeu? Prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri. Roagă-te Domnului. Stai de vorbă cu El. Spune-I lui problema şi povara ce o porţi. Şi apoi mulţumeşte-I petru soluţia ce o va da. Şi când vei vedea modul în care lucrează Dumnezeu laudă-l şi glorifică-i Numele. E atât de simplu. E la îndemâna ta. E la îndemâna fiecăruia. E reţeta pentru a scăpa de presiunea şi povara îngrijorărilor şi temerilor cu care tee confrunţi.

Ce va face Dumnezeu? Fii foarte atent la modul în care El lucrează …dacă tu procedezi corect atunci când te confrunţi cu probleme. Primul lucru pe care îl face Dumnezeu : nu te lasă să te clatini oricând de mare şi grea e problema ta. Al doilea lucru pe care-l face Dumnezeu: îngrijeşte de tine, poartă de grijă nevoilor tale, problemelor tale. Al treilea lucru pe care-l face Dumnezeu: te ajută să depăşeşti problemele cu care te confrunţi, umplându-te de liniştea şi de pacea Lui.

 Nu te teme şi nu te îngrijora de nimic… de nici o problemă. Dă Domnului problemele şi îngrijorările tale, poartă El grija lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.