La taclale cu Feri Bacsi (2)

dscn3926

(prima parte poate fi lecturată aici : https://danielciupe.wordpress.com/2016/09/10/la-taclale-cu-feri-bacsi-1/)

 

După terminarea şcolii militare, Feri Bacsi a fost repartizat la o unitate de infanterie din Zalău. Îşi dorea să facă carieră, mai ales că provenea dintr-o familie săracă şi spera ca în felul acesta să evadeze din acea stare de spirit şi de fapt. Era oarecum dorinţa oricărui tânăr crescut la ţară…să se realizeze la oraş.

S-a căsătorit cu o femeie pocăită, fapt ce a fost surprinzător pentru mulţi… şi în vremea aceea şi o piedică în calea ascensiunii lui. Căsătoria cu această femeie i-a afectat viaţa din două puncte de vedere. În primul rând şi în primă fază, convieţuirea cu această femeie l-a apropiat şi pe el de Dumnezeu. A venit un moment în viaţa lui când Duhul lui Dumnezeu l-a convins. Întâlnirea cu Dumnezeu i-a schimbat viaţa, chiar dacă au urmat sincope devastatoare în umblarea lui. Schimbarea aceasta, coroborată cu contextul socio-politic al acelei vremi, l-a determinat după 18 ani de armată să renunţe la haina militară şi să iasă din armată. Şcoala militară i-a fost echivalată cu facultatea de subingineri şi astfel a lucrat pentru o vreme într-un service auto. Nu i-a fost niciodată ruşine să muncească. În al doilea rând, convieţuirea cu această femeie a luat o altă turnură, în ciuda faptului că au avut o fată împreună . Au divorţat şi fiica a rămas la ea. Nu a vrut să vorbească prea mult despre acest eveniment. N-am înţeles exact  de ce a ajuns în această situaţie.

Ce am înţeles din discuţia cu el… este că viaţa lui a început să curgă altfel. A lucrat pentru o vreme ca zidar  zilier,  apoi câţiva ani în insula Csepel din Budapesta. S-a recăsătorit cu o femeie din Carei, unde a locuit pentru o vreme. A dicorţat şi de a doua soţie. Interesant este faptul că în ambele căsătorii a avut casa lui, dar…de fiecare dată când a divorţat a lăsat casa soţiei.  A început să lucreze în construcţii, cu ziua, pe unde apuca. A ajuns undeva în zona Beiuşului şi într-o iarnă s-a îmbolnăvit. Probabil că dormea pe unde apuca. A ajuns la spital unde a fost diagnosticat cu probleme grave de sănătate, în special cu inima. După trei luni de spital, ca mulţi alţii a ajuns la Dumbrava.

Citeşte foarte mult. Mi-a povestit ce bibliotecă mare a avut acasă. Când m-am întâlnit cu el, tocmai terminase de citit ” Asasinarea lui Kenedy”. La Dumbrava se pare că relaţia lui cu Dumnezeu a început să fie refăcută. Îmi mărturisea că… zilnic citeşte Biblia şi se roagă, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă.

La finalul discuţiei noastre…mi-am permis să-i pun o întrebare: dacă ar putea să o ia de la început, care sunt lucrurile care nu le-ar mai face?

Primul răspuns m-a şocat: NU M-AŞ MAI CĂSĂTORI NICIODATĂ! Cumplite or să fi fost experienţele celor două mariaje că a ajuns să spună aşa ceva.

Al doilea răspuns m-a bucurat: NU AŞ MAI RENUNŢA NICIODATĂ LA CHRISTOS ŞI LA CREDINŢĂ. Şi a continuat să spună motivul: nu găseşti un prieten mai bun ca Isus…pentru că nimeni nu este ca Isus! El este Unicul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.