NU TE TEME… de avertismente!

NTT05.25

Un fotbalist când comite un fault  asupra unui adversar este avertizat. Avertismentul este în funcţie de gravitatea faptului. Rolul lui este  să penalizeze fapta dar şi să protejeze. Uneori pe adversar, alteori pe cel în cauză. Dacă eşti fundaş şi iei un cartonaş galben, vei fi mult mai prudent pe tot parcursul jocului. În viaţa noastră şi în umblarea noastră pe calea cea îngustă, Dumnezeu ne avetizează de multe ori. Avertismentele sunt metode prin care Dumnezeu ne atenţionează cu privire la lucruri pe care le facem şi n-ar trebui să le facem. Alterori ne avertizează de lucruri pe care nu le-am făcut dar suntem în periocol să le facem. Sunt multe avertismente pe care le găsim în Scriptură. Sunt şi multe exemple de avertismente pe care Dumnezeu le-a făcut unora sau altora din Vechiul şi Noul Testament. Când Dumnezeu te avertizează nu te teme, asta înseamnă că-i pasă de tine şi că iubeşte. El doreşte protejarea ta sau pocăinţa ta.

Nu te juca cu imoralitatea. Trăim într-o vreme cu profunde provocări. Sunt femei care au o artă din a atrage cu farmecele lor…bărbaţii. Sunt acele ,,străine” despre care înţeleptul Solomon vorbeşte. Deschide bine ochii şi nu te lăsa sedus de farmecele unei asemenea femei. Nu rătăci pe calea ei. În momentul când apuci pe calea unei asemenea femei, ţine cont de informaţia pe care a dat-o Solomon: ea a făcut pe mulţi să cadă. Sunt pline saiturile de socializare de asemenea persoane. Nu te teme şi deschide ochii când intri în dialog cu asemena persoane. Nu te lăsa amăgit sau amăgită. Nu uita ce spune Solomon…,,casa unei asemena femeie este pe drumul ce coboară la locuinţa morţilor

Nu face escapade de pe calea Domnului. Una dintre cele mai mari ciudăţenii pe care le-am văzut în anii de după căderea comunismului a fost transformarea surprinzătoare a unor oameni credincioşi. S-au apucat de afaceri şi asta nu e un lucru rău. Numai că afacerile au început să-i facă lacomi, preocupaţi de a face doar avere. Încet, încet… au început să se depărteze ocazional, din când în când… de pe calea Domnului. Unori au făcut afaceri mai puţin legale. Alteori au început să uite că duminca este ziua Domnului şi au mers la afacerea lor. Odată ce au început să aibă bani, au uitat să sprijine lucrarea Domnului, pentru că au început să-şi investească banii în vile şi maşini. Pe unii Domnul i-a căutat la un moment dat. I-a ajuns cu creditele restante la bănci. I-a sărăcit prin cădera spectaculoasă a afacerii. La alţii a îngăduit un incendiu sau o altă tragedie. Avertismente. Nu te teme când Dumnezeu îngăduie unele evenimente din viaţa ta, ca să te ajute să vezi că ai ieşit în decor.

Nu duce luptele care nu sunt ale tale. S-ar putea să fii tentat să duci câte o luptă care nu este a ta. Poate ai un impuls să te implici în politică, pentru că ai impresia că politicienii sunt cineva. Faci pasul, fără să ai încredinţarea din partea Domnului că asta e chemarea ta. Te implici în lupte politice, devii un activist de partid. Încet dar sigur… devii robul partidului în care te-ai înscris. Trec zilele şi lunile, începi să oboseşti. Îţi dai seama că toate iniţiativele tale politice sunt sortite eşecului. De ce? Pentru că te-ai băgat într-o luptă despre care fie nu ştii cum se duce fie nu este lupta ta. Nu te teme când Dumnezeu te avertizează să ieşi din asemena lupte. Nu duce lupta ce nu-ţi aparţine. Mai bine luptă-te lupta cea bună!

Nu umbla cu ochii închişi. Dumnezeu îngăduie să ajungi într-o anumită colectivitate. Când ajungi acolo învaţă să ţii ochii deschişi. S-ar putea să fii precum Israelul odată ajuns pe teritoriul Canaanului. Era ţara promisă, dar acolo erau băştinaşii care veneau cu un bagaj de păgânism teribil. Au ajuns să-şi căsătoreaască copii cu amoriţi, fereziţi, …şi alţi şiiţi. Au închis ochii la păcatele şi păgânismul acelor popoare şi s-au înscuscrit cu ei. Ce a urmat? Dezastrul! Poate ai ajuns şi tu într-un colectiv de oameni care s-au obişnuit să mintă şi să fure. Nu închide ochii şi nu te face că nu vezi ce fac ei. Este cel mai periculos lucru pe care poţi să-l faci. Într-o zi vei cădea pradă ispitei de a face ce fac ei. Nu te teme să fii vigilent şi să priveşti pericolele ce te pasc în locul şi contextul în care ai fost aşezat.

Nu te juca cu idolii. Poporul Israel s-au jucat cu idolii. Şi adu-ţi aminte ce au păţit la Baal Peor. Au plătit cu viaţa. Orice altceva care te acaparează mai mult decît Dumnezeu, poate deveni un idol pentru tine. Şi idolul cere tribut. Uită-te cu atenţie în ce îţi investeşti timpul tău, banii tăi, energiile tale. Când Domnul îţi ia o suma de bani, pe care poate ai pus-o la ciorap, întreabă-te ce vrea să-ţi comunice. Nu te teme să renunţi la acele lucruri din viaţa ta care încep să te acapareze şi să te facă dependent de ele.

Când Dumnezeu te avertizează, nu te întrista şi nu te supăra pe El. Bucură-te că îţi transmite un mesaj şi schimbă în viaţa ta ce este de schimbat. Nu te teme de avertizările Domnului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.