NU TE TEME… Christos n-a rămas în mormânt!

« A doua zi , cea de după Ziua Pregătirii, conducătorii preoţilor şi fariseii s-au adunat împreună la Pilat

şi i-au zis: – Stăpâne, ne-am adus aminte că înşelătorul acela, în timp ce trăia, a zis: „După trei zile voi învia!”

Aşadar, porunceşte ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină şi să-L fure , iar apoi să spună poporului: „A fost înviat din morţi!”. Atunci această înşelăciune din urmă ar fi mai rea decât prima!

Pilat le-a răspuns: – Aveţi o gardă ; duceţi-vă şi păziţi-L cum ştiţi!  Ei s-au dus şi au luat măsuri pentru paza mormântului, sigilând piatra şi lăsând garda acolo.

După Sabat, în timp ce se iveau zorii primei zile din săptămână, Maria Magdalena şi cealaltă Marie s-au dus să vadă mormântul. »

Matei 27.62-28.1

Au văzut…

 « că piatra fusese luată de pe mormânt.  A alergat şi a venit la Simon Petru şi la celălalt ucenic, cel pe care-l iubea Isus , şi le-a zis:

NTT04.30

Atunci Petru şi celălalt ucenic au ieşit şi s-au dus la mormânt.

Cei doi au început să alerge împreună, dar celălalt ucenic a alergat mai repede decât Petru şi a ajuns primul la mormânt.

Când s-a aplecat să se uite înăuntru, a văzut fâşiile de pânză întinse pe jos, dar n-a intrat.

Simon Petru, care îl urma, a ajuns şi el; a intrat în mormânt şi a văzut fâşiile de pânză întinse pe jos,

dar ştergarul care fusese pe capul lui Isus nu era pus împreună cu fâşiile de pânză, ci era împăturit şi aşezat într-un loc separat.

Atunci celălalt ucenic, care ajunsese primul la mormânt, a intrat şi el, a văzut şi a crezut.

Căci tot nu înţeleseseră Scriptura, potrivit căreia El trebuia să învie dintre cei morţi . »

Ioan 20.1-9

După ce Christos a fost aşezat într-un mormânt în stâncă, a urmat ziua de Sabat. De frică să nu fie furat de ucenici trupul lui Isus, romanii au întărit paza la mormânt. Spre sfârşitul zilei femeile care l-au urmat şi iubit pe Christos au mers să viziteze locul unde a fost pus Învăţătorul. Surpriză…mormântul era gol. Christos nu mai era în mormânt. Toate eforturile oamenilor şi autorităţilor de-al ţine în mormânt au eşuat. Mormântul nu-L putea ţine prizonier pe Fiul lui Dumnezeu.

Nu te teme…Christos n-a rămas nici pe cruce şi nici în mormânt. Nu-L căuta printre cei morţi că nu-l vei găsi. Moartea nu a putut să-L ţină sub lespedea rece a mormântului. Munţi de piatră de ar fi pus peste El n-ar fi putut să-l ţină acolo închis pe vecie. Christos a învins moartea …abandonând-o în favoarea vieţii. Nu te  teme de moarte…Christos a biruit-o! Nu te mai teme de mormânt…Christos l-a părăsit, lăsându-l o mărturie. Dacă Christos n-ar fi trecut prin mormânt, viaţa mea şi viaţa ta s-ar sfârşi la mormânt. Dar Slavă Lui că mormântul este doar un popas în calea către Eternitate.

 

 

Un gând despre &8222;NU TE TEME… Christos n-a rămas în mormânt!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.