NU TE TEME… să petreci o noapte cu Domnul!

NTT04.22

Iacov era într-un moment tensionat din viaţa lui. Se apropia de tărâmul natal, împreună cu familia pe care şi-a întemeiat-o la Laban. Apropierea de casă îi aducea fiori reci pe şira spinării. De ce ? Pentru că urma să-l întâlnească pe fratele său, pe Esau, pe care l-a păcălit de vreo două ori. Ştia că se apropie un moment delicat…momentul scadenţei. Într-un asemena context, într-o noapte, în timp ce ceilaţi din familie dormeau, Iacov a rămas singur. A fost noapea pe care Iacov nu o va uita niciodată. A fost noaptea care a petrecut-o doar el şi Domnul. A fost o luptă pe care a purtat-o în noaptea aceea cu Domnul. A fost noaptea pe care Iacov n-a vrut s-o piardă. O noapte care i-a schimbat definitv destinul. I-a spus Domnului când acesta a vrut să plece, după ce i-a aplicat o lovitură la încheietura coapsei, că nu-L va lăsa să plece până nu-l va binecuvânta. Ăsta da tupeu. Să te lupţi cu Dumnezeu, să te schilodească şi tu să continui să-L provoci. Numai că încăpăţânarea lui Iacov în acea «  luptă cu Domnul »  a dat roade. Domnul l-a binecuvântat, schimbându-i numele din Iacov în Israel … « cel ce se luptă cu Dumnezeu ». Când Iacov şi-a dat seama că a stat faţă în faţă cu Dumnezeu şi a scăpat cu viaţă, a pus numele locului aceluia  Peniel « Faţa lui Dumnezeu  ». După o noapte petrecută cu Dumnezeu, Iacov n-a mai fost acelaşi!

Şi tu poţi să petreci o noapte cu Domnul. Să stai de vorbă cu El. Să te lupţi cu El în rugăciune. Să-l provoci pe Domnul. Te asigur că după o asemenea noapte, vei fi un alt om.

Ce poţi face într-o noapte petrecută cu Domnul ?

Laudă-L pe El ! Pavel şi Sila erau în temniţă. Pe la miezul nopţii ce credeţi că făceau ei ? Îl lăudau pe Dumnezeu. Şi nu erau într-o stare prea plăcută. Aveau picioarele în butuci. Erau după o bătaie cruntă cu nuiele. Îmi imaginez că pielea lor era numai firicele de sânge. În ciuda contextului total neprielnic, Pavel şi Sila aveau o întâlnire cu Dumnezeu. Şi nu una în care să strige…Doamne scapă-ne ! Nu, ci una în care ei cântau şi-l onorau pe Dumnezeu că le-a făcut parte de un asemenea moment. La fel era şi autorul Psalmului 119, când la un moment dat a petrecut o noapte cu Domnul, în care doar a lăudat Nemele Lui, pentru faptul că judecăţile lui sunt drepte. Pavel, Sila, Psalmistul au petrecut o noapte cu Domnul…onorându-L ! Rezultatul ? Dumnezeu a adus un cutremur pentru Pavel şi Sila în temniţă şi eliberarea miraculoasă. Nu te teme, atunci când eşti într-o asemena situaţie, să petreci o noapte de rugăciune şi stare de vorbă cu Domnul. Nu te teme să-i aduci laudă şi adorare, pentru faptul că ţi-a făcut harul să suferi pentru El. Nu te teme să-i aduci laudă… pentru modul în care El te va izbăvi din acea situaţie.

Mărturiseşte-ţi starea ! Samuel a petrecut o noapte cu Domnul. N-a avut o stare a inimii deloc liniştită. Nu era bucuros ci… trist şi mâhnit.  Era apăsat în sufletul lui. Îşi reproşa faptul că l-a uns pe Saul împărat. A stat o noapte întreagă să-şi plângă păcatul făcut. S-a lamentat înaintea Domnului. S-a pocăit de ceea ce a făcut. Era consştient că acea decizie n-a fost cea mai fericită. Nu avea linişte şi nici pace. Poate ai şi tu lucruri pe care ţi le reproşezi. Poate ai păcate care te apasă şi nu poţi dormi de ele. Nu te teme să petreci o noapte cu Domnul. Spune-i lui ce te apasă. Mărturiseşte-i Lui păcatul şi neputinţa ta. Nu te teme să-i spui cât de penibil te simţi. Nu te teme să-i spui că nu poţi scăpa de acea probleme. Stati noaptea întreagă şi spune-i lui povara ta. Dar după ce i-ai spus-o, pocăieşte-te, schimbă-ţi atitudinea şi lasă-L pe El să dea soluţii !

Mulţumeşte-i Lui pentru călăuzire! Domnul Isus şi-a ales mulţi ucenici în timpul lucrării lui. La un moment dat erau vreo şaptezeci de ucenici care şedeau la picioarele lui şi învăţau. Isus trebuia să aleagă dintre toţi doar doisprezece ucenici, pe care să-i trimită cu Evanghelia şi care să devină apostoli. Sunt convins că pentru El era destul de clar cine sunt cei aleşi. Cu toate acestea a petrecut o noapte în rugăciune. A stat de vorbă cu Tatăl. Nu ni se spune că i-ar fi cerut ceva. Eu cred că a fost o discuţie între Tată şi Fiu, în care Domnul a mulţumit pentru călăuzirea ce i-o va da în alegerea celor doisprezece. După aceea noapte, a doua zi, Isus i-a ales pe cei doisprezece apostoli. Şi tu ai multe alegeri de făcut în viaţă. Sigur te confrunţi cu ele şi uneori te gândeşti care e cea mai bună soluţie. Nu te teme să petreci o noapte cu Domnul. Nu te duce să-i ceri nimic. Mulţumeşte-i pentru călăuzirea ce ţi-o va da în clipa când vei face alegerea. Mulţumeşte-i pentru soţul sau soţia ce ţi-o va da. Mulţumeşte-i pentru slujba ce ţi-o va da. Stai de vorbă cu El şi mulţumeşte-i anticipat pentru călăuzirea din alegerile ce urmează să le faci.

Mijoceşte pentru vrăjmaşii tăi. David era hăituit de vrăjmaşii săi. Saul a fost cel mai de vază vrăjmaş a lui David. David a suferit enorm de pe urma vrăjmaşilor săi. A petrecut şi el o noapte cu Domnul. A fost o noapte de oftat şi plâns în rugăciune. O noapte în care a gemut de durere… ca să-l audă Domnul. Era preocupat ca Dumnezeu să-l scape de toţi cei ce se luptă împotriva lui. Îşi dorea eliberare. Îşi dorea linişte. Îşi dorea pace. Dorea ca să-i vadă pe vrăjmaşii lui puşi la punct. Toată noaptea a plâns şi a gemut în rugăciune mijlocind pentru vrăjmaşii lui. Nu te teme să plângi şi să gemi de durere înaintea Domnului. Nu te teme să petreci o asemenea noapte cu Domnul. Spune-i lui toată durerea. Spune-i Lui ce te apasă. Mijloceşte pentru cei care te urăsc. Mijloceşte pentru cei din familia ta care-ţi « portă sâmbetele ». Mijloceşte pentru cei din biserica ta care te duşmănesc şi se poartă cu tine ca şi cum n-ai fi din familia Domnului.

Cere-i să te ajute să faci voia Lui. Domnul Isus era la câteva ore înainte de Calvar şi cruce. S-a dus în grădina Geţimani şi a petrecut o noapte în rugăciune. Doar El şi Tatăl. Acolo în Gheţimani a căzut cu faţa la pământ şi cuprins de durere şi spaimă, a cerut Tatălui dacă este posibil să înlăture « paharul acesta » de la El. Era îngrozit de ceea ce urma să se întâmple. Cu toate că a cerut Tatălui să-l scape de acel moment, l-a implorat pe Dumnnezeu să se facă Voia Lui. Nu ştiu ce te îngrozeşte pe tine. Nu ştiu povara pe care o duci. Nu ştiu de ce anume îţi este frică. Indiferent care e problema, nu te teme să te duci cu ea înaintea Domnului. Cere-i izbândă. Dacă este o boală …cere-i vindecare. Dacă este un impas…cere-i soluţii. Nu uita însă după ce i-ai cerut, să menţionezi că accepţi lucrul care El consideră că este mai bun pentru tine în acel moment. Nu te teme să-l laşi pe Domnul să decidă ce-i mai bine să se întâmple. Cere-i să te ajute să faci Voia Lui şi să te conformezi Voii Lui.

Nu te teme să petreci o noapte de veghe şi rugăciune cu Domnul ! Vei ieşi din acea noapte binecuvântat de El !

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.