NU TE TEME…de oameni!

NTT03.03

Trebuie să recunoaştem că fiecare dintre noi avem momente când suntem cuprinşi de frică. Ne este frică uneori de oameni. Sunt contexte în care efectiv ne apucă frica de cineva. Poate de un şef dur, de un om al legii, de colegii de serviciu sau de şcoală, sau…(pune tu oamenii de care ţi-e frică). Frica de oameni are însă efecte majore în deciziile pe care le luăm adesea. Ce face frica de oameni cu tine ?

Frica de oameni te face să minţi. Adu-ţi aminte aminte de Avraam ajuns în Egipt. L-a apucat deodată frica de egipteni. S-a temut că dacă egiptenii vor afla că Sara e nevasta lui, pe le în vor omorî iar pe ea o vor lăsa să trăiască până la adânci bătrâneţe. Bineînţeles ca nevastă a unui egiptean. De frică… Avram i-a cerut Sarei şi… şi-a impus lui să mintă. Numai că minciuna are întotdeauna picioare scurte. E uşor de identificat. S-ar putea ca şi ţie să-ţi fie frică să spui la locul de muncă că eşti creştin. Şi când colegii tăi te văd că tu nu fumezi şi nu mergi cu ei la distracţii în loc să le spui adevăratul motiv ticluieşti o minciună. Le spui că tu  nu bei pentru că ai o problemă cui stomacul. Le spui că tu nu fumezi că te deramjează frumul de ţigară. Le spui orice, numai adevărul nu. Nu te teme să spui: sunt creştin de aceea nu fumez, nu merg la distracţii. Nu te teme de oameni, spune-le adevărul şi nu minciuni.

Frica de oameni te face să fii neascultător.  Îţi aduci aminte de Saul după ce i-a bătut pe amaleciţi. I-a nimictpe ei şi lucrurile nefolositoare, turmele betege, dar a păstrat lucrurile de preţ şi turmele sănătoase luate ca pradă. Dumnezeu a poruncit să nimicească tot. Saul nu a asucultat. Atunci când Samuel l-a confruntat, Saul a motivat neascultarea de porunca Domnului cu frica de popor. I-a fost teamă lui Saul că poporul îl va linşa dacă va afla că a nimicit tot. Saul nu a luat în considerare Cuvântul Domnului. Pentru el a fost mai important să-i satisfacă pe cei din popor. Frica de cei din popor l-a făcut neascultător de Dumnmezeu. Şi pentru neascultare şi-a luat răsplata. S-ar putea să treci şi tu prin experienţe similare. Să te aşeze Dumnezeu într-un loc de muncă unde colegii tăi, spre exemplu, sunt obişnuiţi cu ciupeala. Şi tu ştii că Domnul spune : să nu furi. Dar atunci când colegii te îndeamnă să iei şi tu o pâine, un covrig, un şurub, un mic subansamblu…sau mai ştiu eu ce…nu spui nu. Iei şi tu …de frică să nu te pui rău cu colegii tăi. Uiţi să mai asculţi de Dumnezeu care îţi cere ţie ca angajat să-ţi respecţi patronul. Te temi mai mult de gura şi reacţiile colegilor decât de Dumnezeu. Nu te teme să spui : eu nu fur. Nu te teme de oameni, teme-te să nu calci Cuvântul Domnului.

Frica de oameni te face să te subestimezi. Dumnezeu l-a chemat pe Ieremia în lucrare. Ştii care a fost prima lui reacţie : eu sunt un copil, eu nu ştiu să vorbesc. Ieremia s-a temut de oameni, de ce vor zice oamenii, de cum vor reacţiona oamenii. Dumnezeu l-a chemat la o lucrare şi de frica oamenilor a spus că nu este capabil. Poate eşti şi tu adesea în pielea lui Ieremia. Te provoacă Dumnezeu prin biserică la o lucrare şi tu imediat spui : eu nu sunt în stare. Teama că nu vei fi înţeles, teama că nu vei avea impact, teama că vor fi jocuri de culise cărora nu vei fi în stare să le faci faţă…te determină să-ţi subestimezi potenţialul. Frica de ce vor zice oamenii din biserică, frica că te vor judeca : uite-l şi pe acesta…s-a ajuns, te determină să spui pas oricărei provocări. Nu te teme de oameni când te cheamă Dumnezeu la o lucrare. Teme-te să nu te înrolezi cu toată fiinţa şi priceperea ta la acea lucrare.

Frica de oameni te face să te ascunzi. Vă aduceţi aminte de norodul ce roia în jurul lui Isus. Când au văzut ei minunile şi lucrarea ce o făcea Isus, de frica iudeilor au început să vorbească în şoapte de aceasta. Unii ziceau despre Isus : este un om bun. Alţii ziceau despre Isus : este unul care duce în rătăcire. Toţi se ascundeau pe la colţuri, acolo vorbeau. Poate aşa eşti şi tu azi. Observi că unele lucruri în biserica ta nu merg bine…dar tu vorbeşti pe la colţuri. Vorbeşti în şoaptă de frica oamenilor, a pastorului sau a comitetului. Nu te teme să vorbeşti pe faţă. Teme-te să taci când trebuie să vorbeşti.

Frica de oameni te face să nu-l mărturiseşti pe Christos. Unii din fruntaşii sinagogii l-au acceptat pe Isus, dar de teama fariseilor nu au mărturisit lucrul acesta. Poate şi tu l-ai primit pe Isus, dar de teama celor din casa ta care sunt ancoraţi în religia strămoşească…te temi să-l mărturiseşti pe Christos. Frica de oameni te face să nu-l mărturiseşti pe Christos, să ascunzi că L-ai primit în viaţa ta pe Mântuitorul. Nu te teme să spui oricui cine este Christos şi ce ţi-a făcut. Teme-te de Domnul …nu de oameni !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.