NU TE TEME…Dumnezeu îţi va da izbândă în lupta cu vrăjmaşii tăi!

NTT02.24

Iosua era în marş prin Ţara Promisă. Confruntarea cu cei cinci împăraţi din sud s-a încheiat odată cu executarea lor şi îngroparea în peştera Macheda. A fost o acţiune rapidă a lui Iosua care a eliminat capii popoarelor din sudul Canaanului. El nu a exterminat şi nu a trecut prin ascuţişul săbiei pe toţi locuitorii. Asta era de acum treaba seminţiilor lui Israel care urmau să se aşeze în acele locuri.

Lupta cu împăraţii din sud a fost urmată de cucerirea cetăţilor importante din regiune : Macheda, Libna, Lachiş, Ghezer, Eglon, Gebron şi Debir. Unii ar fi tentaţi să creadă că odată cu aceste cuceriri, poporul nu mai avea duşmani. Imediat ce au aflat împăraţii din nord de înfrângerea celor din sud, au format o puternică coaliţie şi s-au adunat împreună în nordul Mării Galileii, pregătindu-se de război cu poporul lui Israel. Nu cred că a fost uşor pentru Iosua când a aflat că urmează o altă bătălie. Avea nevoie de încurajare. Încurajarea a venit de la Domnul. Iosua a înţeles clar că Dumnezeu îi cere să continue lupta până la capăt. Ba mai mult, a înţeles că zarurile sunt aruncate şi coaliţia de nord va fi înfrântă în confruntarea cu Israel. Iosua a atacat armatele coaliţiei, producându-i o înfrângere severă. Dumnezeu s-a ţinut de promisiune, i-a dat în mâna lui pe cei nord. Acum Iosua trebuia să facă ceea ce Dumnezeu i-a cerut : să taie tendoanele cailor şi să ardă carele în foc. Dumnezeu i-a dat această poruncă, pentru a opri definitiv orice încercare de deplasare a eventualelor grupuri de războinici ai coaliţiei din nord. Iosua împreună cu poporul Domnului purtase deja principalele bătălii pentru cucerirea Ţării Promise…chiar dacă mai rămăsese de făcut câteva acţiuni de curăţire.

Asemenea lui Iosua şi a poporului Israel, noi copiii Domnului avem de dus bătălii serioase pentru a cucerii Ţara Promisă. Christos ne-a salvat, ne-a mântuit eliberându-ne de sub pedeapsa păcatului prin moartea Sa. Numai că odată ajunşi în această stare urmează cele mai grele bătălii de dus pentru fiecare dintre noi. Nu mai există pedeapsă pentru păcat… pentru că Isus Christos a plătit preţul pentru noi. Dar păcatul nu a dispărut. El are putere. Şi se va lupta să ne acapareze. Dacă problema eliberării de sub pedeapsa păcatului a fost rezolvată doar prin Christos, la Calvar prin Sacrificiul Lui odată pentru totdeauna, problema eliberării de sub puterea păcatului ne implică şi pe noi. Cum suntem eliberaţi de sub puterea păcatului ? Prin efortul comun al nostru şi a lui Dumnezeu. Noi suntem chemaţi să luptăm împotriva păcatului, la fel cum Iosua a luptat  împotriva împăraţilor din sud şi nord. Si în această luptă trebuie să facem ceva concret. Ce anume ? Să distrugem acele lucruri păcătoase pe care diavolul le-ar putea folosi împotriva noastră.  Iosua a trebuit să taie picioarele cailor armatei din nord. Noi suntem chemaţi să eliminăm din viaţa noastră acele lucruri prin care diavolul ar putea să ne frângă. Dacă ştii că diavolul poate folosi alcoolul ca să te înfrângă, aruncă butoaiele şi sticlele din pivniţă. Nu te mai opri la o bere cu prietenii. Dacă ştii că diavolul va folosi dragostea ta pentru avere şi bani, foloseşte-ţi banii pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu…nu te lansa în afaceri dubioase, nu-ţi cheltui banii pe idolii acestei lumi.  Dacă ştii că diavolul va folosi plăcerea ta pentru  modă ca să te înfrângă îmbracă-te de la ocska (piaţa de vechituri)…fii decent(ă). Ca să fim eliberaţi de puterea păcatului… obligatoriu avem de dus o luptă. Nu că Dumnezeu nu ar putea să facă şi asta în locul nostru. Ba ar putea s-o facă. Dar Dumnezeu nu vrea în Împărţia Lui nişte roboţi, planificaţi să execute totul la comandă. De aceea ne-a creat cu libertatea de a alege să ascultăm sau nu de El. Iosua ar fi putut alege să nu taie picioarele cailor şi nici să nu ardă roţile carelor. Ce s-ar fi putut întâmpla ? Biruinţa poporului şi cucerirea Canaanului ar fi fost pusă în pericol.

Ştii ce se întâmplă când acultăm de Dumnezeu şi de Cuvântul lui… în luptele pe care le purtăm ? Dumnezeu este cel care aduce izbânda. El aduce momente în viaţa ta şi în viaţa mea când ne dă biruinţă în lupta cu păcatul. Dumnezeu îşi face partea Lui în lupta noastră împotriva păcatului…dar aşteaptă să ne facem şi noi partea. Nu te teme de luptele pe care trebuie să le duci cu lucrurile păcătoase, pe care diavolul le aduce în atenţia ta şi în viaţa ta. Tu împotriveşte-te diavolului şi te asigur că Dumnezeu îţi va da biruinţa! Nu te teme…poartă luptele la care eşti chemat…dar poartă-le în ascultare de Domnul! Fă ce-ţi spune Domnul prin Cuvântul Său şi biruinţa va fi de partea ta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.