NU TE TEME…Isus îţi redă viaţa!

NTT01.27

Domnul Isus Christos în timpul celor trei ani de lucrare… a dat învăţătură, a confruntat diferite apucături ale celor din Israel, a provocat (pe cei ce-l ascultau) la o altfel de viaţă, a vindecat şi uneori a făcut şi minuni. Toate acestea au adeverit  cine este în fapt. Într-una din zile, în timp ce se ducea într-o cetate numită Nain, ca de obicei, Isus era însoţit de ucenicii lui dar şi de mult norod. Când s-au apropiat de cetate au avut parte de o scenă cutremurătoare. Un alai de înmormântare ducea la cimitir un tânăr. Era fiul unei femei văduve din Nain. Era singurul fiu al acestei femei. Întreaga şcenă era extrem de tristă şi era multă durere împrejur.

Domnul Isus Christos privind această scenă tristă, I s-a făcut milă de văduva care tocmai îşi ducea la groapă fiul. S-a apropiat de grupul acesta care conducea mortul spre groapă şi i-a grăit femeii cu un glas duios NU PLÂNGE. Apoi s-a atins de racla în care era tinerelul şi i-a strigat acestuia “Tinere scoală-te !” Spre stupoarea celor prezenţi…mortul s-a sculat în capul oaselor şi a început să vorbească. Prin această minune… Isus l-a redat mamei lui. Toţi cei care au văzut scena au fost cuprinşi de teamă, s-au speriat dar în acelaşi timp L-au lăudat pe Dumnezeu… pentru lucrarea făcută de Isus.

Acestă scenă aduce înaintea noastră situaţii prin care trecem şi noi adesea sau… avem parte de ele într-un fel sau altul. Cineva din familia ta, bolnav de cancer, se face sănătos ca urmare a intervenţiei lui Dumnezeu. Şi când iei parte la o asemena scenă te apucă teama şi frica pentru că realizezi că acolo este prezenţa lui Dumnezeu. Eram tânăr şi în biserica în care mergeam am văzut minunea vindecării unei surori, care avea cancer în ultimul stadiu. Biserica s-a rugat şi Dumnezeu i-a dat vindecare. Minunea pe care a făcut-o Dumnezeu a produs teamă dar şi bucurie. Parcă aud şi acum cuvintele pastorului care spunea NU VĂ TEMEŢI ceea ce vedeţi este evidenţa lucrării şi prezenţei lui Dumnezeu, este minunea pe care El a făcut-o. Acel eveniment a produs reală transformare în multe inimi. Mulţi din aceia care îşi trăiau viaţa cu teamă s-au întâlnit cu Isus ca urmare a minunii ce au văzut-o.

Când îl vezi pe Christos şi când ai ocazia să vezi minunile Lui umple-te de bucurie şi speranţă. Nu te teme de ceea ce vei experiemneta sau vei trăi. Fii conştient că Domnul este acolo şi are milă de tine. Poate acum trăieşti din punct de vedere spiritual exact ca mortul ce se afla în racla pe care cei din Nain o duceau la groapă. Poate viaţa ta spirituală este moartă. Nu uita că Fiul lui Dumnezeu vine şi astăzi în cetatea ta. El, care este Viaţă şi Lumină vine şi este gata să te lumineze şi să-ţi redea viaţa. Nu te mai teme. Apucă-L pe Isus de mână şi garantat El îţi va reda viaţa. Nu o viaţă de 60-70 de ani…ci una veşnică. Depărtarea de Dumnezeu nu este soluţia pentru viaţa ta. Apropierea de Dumnezeu este speranţa ta. Dacă te-ai depărtat de Dumnezeu şi Fiul Său trece pe lângă tine şi-ţi grăieşte „scoală” nu pregeta să o faci. El poate face astăzi pentru tine o minune. Minunea reîntoarcerii la El. Nu te teme ce laşi în urmă, plăcerile sau pasiunile ce te-au depărtat de Dumnezeu ci TEME-TE DE DOMNUL.

Experienţa celor din Nain poate fi şi experienţa ta. Ei când au văzut minunea s-au umplut de teamă şi au început să-L laude pe Dumnezeu. Câte minuni nu vezi şi tu în viaţa ta de zi cu zi. Întrebarea care se pune este …ce faci când le vezi?Treci pe lângă ele nepăsător? Te lupţi cu teama şi cu neputinţa? Te apucă îndoiala? Îl lauzi tu pe Dumnezeu ?

Fiecare zi pe care o trăim este o minune de la Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu ne vizitează în fiecare zi. În orice situaţie ne-am afla, Isus este acolo şi este gata să facă minuni pentru noi. Oare suntem noi gata şi deschişi la minunile Lui sau continuăm să trăim fără nici o teamă de Dumnezeu  dar cu teama zilei de mâine, a problemelor ce ne pot confrunta.

Nu uita, Isus Christos Fiul lui Dumnezeu a venit ca tu să ai viaţă şi să o ai din belşug. El a venit să-ţi alunge teama şi frica. Şi astăzi Dumnezeu te cercetează. El vine la tine …se apropie de  inima ta. El vrea să vadă starea inimii şi vieţii tale. Ce trebuie să faci? Să te laşi copleşit de cercetarea lui Dumnezeu. Să nu te mai temi pentru că Isus este gata să-ţi redea viaţa. Tu eşti gata să-L primeşti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.