NU TE TEME…Mai mulţi sunt cu noi decât cu ei!

NTT01.23

Împăratul Siriei se afla în război cu  Israel. Şi aşa cum este normal în timpul unei confruntări, se fac planuri diferite de atac şi de abordare a conflictului. Planul împăratului Siriei, pe care l-a discutat cu slujitorii lui, era să se aşeze cu armata lui într-un loc pe unde ar putea trece poporul lui Israel. Probabil voia să organizeze o ambuscadă, prin care să-i nimicească pe cei din poporul lui Israel. Un om al lui Dumnezeu, nimeni altul decât prorocul Elisei, a făcut de cunoscut împăratului lui Israel planul ce-l urzea împăratul Siriei. Mai mult, el i-a cerut împăratului să ocolească locul acela pentru că acolo erau ascunşi soldaţii Siriei. Împăratul lui Israel a luat aminte la cuvintele lui Elisei şi nu numai că nu şi-a trimis oştile pe acolo ci, a şi pus oşteni să pândească şi să urmărească tot ce se întâmplă în apropierea acelui loc. O acţiune clasică de filaj. Împăratul Siriei a constatat că se întâmplă ceva, că cei din Israel nu vin pe acolo şi probabil a aflat că ei ştiu de fapt de ambuscada ce li se pregătea. El a tras concluzia că între slujitorii lui ar fi un trădător, un agent dublu. Aunci el le-a cerut slujitorilor lui să-l depisteze pe acela care care a vândut informaţiile poporului lui Israel. Încă de atunci evreii erau acuzaţi de contraspionaj şi de plasarea unor agenţi dubli în tabăra vrăjmaşă. Numai că de această dată situaţia era cu totul alta. Unul din slujitori l-a atenţionat pe împărat că nu-i vorba de nici o trădare şi că tot ceea ce se întâmplă se datorează prorocului Elisei care… seara când împăratul merge la culcare, … are capacitatea de a auzi tot ce se rosteşte în cameră.Apoi cu acele informaţii se duce la împăratul lui Israel şi-i descoperă ce se va întâmpla.

Împăratul Siriei deranjat de faptul că planul său este deconspirat sistematic de Elisei, a solicitat să afle unde se află acesta. I s-a comunicat că în cetatea Dotan. Împăratul a trimis să fie prins şi adus la el. A înconjurat cetatea ca să fie sigur că nu-i scapă nimeni. Elsei a fost anunţat de slujitorul său că cetatea este împresurată. El şi-a manifestat nedumerirea şi teama vizavi de ceea ce va urma. Nu ştia cum vor putea scăpa de acolo şi dacă vor putea scăpa. Elisei a privit spre slujitorul lui şi a citit pe chipul lui teama ce i se cuibărire. Atunci i-a spus slujitorului să nu se teamă, pentru că sunt mai mulţi aceia care sunt de partea lor decât cei care sunt împotriva lor. Fii liniştit. Nu te teme, vom scăpa vii şi nevătămaţi. Elisei s-a rugat Domnului să-i deschidă slujitorului său ochii să vadă că …împrejurul lor este o mulţime (de partea lor) mai mare decât cei care vin să împesoare cetatea. Elisei s-a rugat Domnului să facă vizibil pentru slujitorul această realitate. Dumnezeu a ascultat rugăciunea şi slujitorul lui Elisei a văzut mulţimea şi carăle care erau de partea lor şi care făceau un cerc viu împrejurul lui Elisei. E de remarcat modul în care acţionează Elisei. El i-a grăit slujitorului lui NU TE TEME , Dumnezeu îţi va deschide ochii să vezi că nu suntem singuri şi că în fapt nimeni nu se poate atinge de noi. Şi când intervine Dumnezeu nimeni nu poate să mai facă nimic.

Situaţia pe care a trăit-o Elisei cu slujitorul lui…. o trăim şi noi adesea. Uneori constatăm că forţele demonice se dezlănţuie împotriva noastră şi ne apucă groaza şi teama. Oare ce va fi? Oare cum va fi? Preocuparea noastră este cum să scăpăm. De multe ori nu mai vedem nici o ieşire şi când totul se pare că s-a terminat apare o mână a lui Dumnezu. Au fost cazuri când efectiv Dumnezeu a închis ochii gardienilor din puşcăriile comuniste şi câte un om al lui Dumnezeu a fost salvat de la moarte sigură. Poetul Traian Dorz a trăit un asemenea moment când numai intervenţia miraculoasă a lui Dumnezeu l-a scos din faţa plutonului de execuţie.

Zilele acestea o familie de români din Norvegia sunt efectiv executaţi de Barnevernet (o instituţie de ocrotire a copilului). Sub pretextul respectătii legii şi a interesului suprem a copilului… le-au smuls cei cinci copii şi i-au împărţit prin alte familii surogat…ca să fie crescuţi. O acţiune care a aruncat această familie în temniţa deznădejdii şi a suferinţei. Şi probabil că prin mintea lor a trecut cele mai negre scenarii. Şi probabil că se întreabă…oare îi vom mai vedea pe copilaşi jucându-se prin casă? Ce nu ştie Barnevernet este că tot mai mulţi sunt de partea familiilor pe care ei le-au prăduit. Ce nu ştie Barnevernet este că s-a atins de lumina ochilor lui Dumnezeu. Şi cine se pune cu Dumnezeu n-are nici o şansă!

Când treci prin asemena momente NU TE TEME… mai mulţi sunt cu tine decât cei ce sunt împotriva ta! Şi când nu vei mai vedea lumina de la capătul tunelului…NU TE TEME…Dumnezeu intervine. Fii fără teamă în orice situaţie, pune-ţi nădejea în Domnul şi în puterea Lui!           

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.