FĂCĂTORUL DE UCENICI

În vremea când eram adolescent erau la modă şcolile de ucenici. Dacă doreai să fii strungar… te duceai la o şcoală de profil şi îţi făceai ucenicia pe lângă un strungar experimentat. Erau şi şcoli de ucenicie care veneau la şcoala unde erai şi te întreba…” vrei să te faci electrician?”. Dacă răspunsul era …DA, te invita să vii în acea şcoală şi să devii ucenic pe lângă un electrician experiementat. În momentul în care intrai într-un program de ucenicizare erau ore, zile, săptămâni şi ani în care trebuia să înveţi tainele acelei meserii. Unii din generaţia mea au muncit câţiva ani ca ucenici până să devină muncitori buni în domeniul ales.

Interesant este că acest concept de ” ucenicie” este adânc înrădăcinat în Scriptură. Una din preocupările constante pe care Christos- Domnul şi Mântuitorul le-a avut a fost ” facerea de ucenici”. Multe din bisericile actuale au minimalizat importanţa facerii de ucenici. Isus Christos îşi începe lucrarea făcând ucenici. Isus Christos îşi încheie lucrarea spunându-le ucenicilor Lui …” mergeţi şi faceţi ucenici !”

Vrei să înveţi cum să faci ucenici? Urmăreşte-L pe Christos şi învaţă de la El cum să fii un făcător de ucenici. Te invit să asculţi un mesaj inspirat din Ioan 1.35-51.

DaniC

Dă click pe poză ca să asculţi mesajul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.